Stephan            Stephan Zebregs, Creatief Directeur                                             

Joost Weimar Over Ons           Joost Weimar, Chef Operatie 

 

Kwaliteit is onze visie: het proces van Surprise Shirts maken

Met kwaliteit verstaan we het leveren van hoogwaardige kwaliteit hemden stoffen die met passie zijn handgemaakt in ons boutique naaiatelier in het noorden van Thailand. Gedurende de ontwikkelingsfase hebben we bewuste keuzes gemaakt voor de juiste stofsoort, wat essentieel is voor uitstraling en draagcomfort van het hemd. De gebruikte Royal Oxford stof is een chique weefsel met een mooi zichtbaar textuur. De keuze voor een katoenen stof kwam met de voordelen dat de hemden goed luchtdoorlatend (ademend) zijn, huidvriendelijk en zacht aanvoelen. Ons doel proberen we te bereiken door de juiste stoffen, pasvorm en productietechnieken te gebruiken, zodat hemden jarenlang mee zullen gaan voor alle feesten en partijen.

 

Hoe zijn we ontstaan?

In de klerenkast van onze schoonvader hing al meer dan 30 jaar een hemd, die ooit was gekocht in het beroemde Harrods. Het was een hemd met bijzondere stoffen op de mouwen en op de rug. Tijd om het hemd uit de kast te halen en aan te doen naar een bruiloft. Toen het feest begon, en het jasje uit mocht, was daar de Surprise. Een hemd dat nog nooit iemand had gezien, wat een succes! Iedereen wilde zo’n hemd hebben. Op de vier bruiloften die volgden kregen we dezelfde reacties. Wie wil er nou niet een leuk en vrolijk hemd op een feest in plaatst van een statisch wit hemd? Die vraag konden wij moeilijk beantwoorden, en Surprise Shirts was geboren.

 

Het proces

De hemden worden gemaakt door gespecialiseerde Taylor voor maatwerk pakken en hemden in Chiang Mai, Thailand. De stoffen worden lokaal geproduceerd in Thailand bij verschillende speciaalzaken. Nadat de stoffen verscheept zijn naar Chiang Mai, gaat onze Taylor aan de slag. Elk hemd wordt met de hand gemaakt in zijn boutique zaak. Voordat de hemden worden verpakt is er een nauwkeurige controle en eventuele losse draadjes worden weggeknipt. Het hele proces van hemden maken neemt al snel 150 minuten in beslag alvorens de hemden zorgvuldig worden verpakt.

Onze processen zijn flexibel en wij kunnen daarom ook hemden leveren op maat, met een uniek patroon. Als er wensen zijn voor andere stoffen dan is dit mogelijk op aanvraag. Ook kunnen we labels of namen in de stof borduren. Denk hierbij aan intialen of bijvoorbeeld dispuutsnamen.